The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Tuesday, March 22, 2016

Sok od pomorandze sa zalfijom i sirupom od badema (Orange juice with sage and almond syrup)

Sastojci: 1 solja kockica leda, 5 listova zalfije, 100ml soka od pomorandze (sveze iscedjenog), 3 kasike sirupa od badema, 50ml kisele vode.

Priprema:

1. U teglu staviti listove zalfije i dodati sirup od badema.
2. Jedan kraj oklagije stavite preko listica i okrenite nekoliko puta. Kad osetite miris zalfije dodajte sok od pomorandze i kockice leda.
3. Promuckajte i procedite.
4. Sipati u casu (sa kockicama leda), dodati kiselu vodu i sluziti.

Ingredients: 1 cup ice cubes, 5 sage leaves, 100ml orange juice (freshly squeezed), 3 tablespoons of almond syrup, 50ml of carbonated water.

Preparation:

1. In a jar put the sage leaves and add almond syrup.
2. Put one end of the rolling pin over leaves and turn several times. When you feel the smell of sage add orange juice and ice cubes.
3. Shake and strain.

4. Pour into a glass (with ice cubes), add carbonated water and serve.




No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.