The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Tuesday, March 22, 2016

Salata od celera protiv viskog krvnog pritiska (Celery salad for high blood pressure)

Sastojci: 1 srednji koren celera, 1 sargarepa, pola kisele jabuke, 1 kasika maslinovog ulja, sok od jednog limuna, 1-2 kasike persunovog lista (sitno sekcanog).

Priprema:

1) Oljustiti koren celera, sargarepu i jabuku.
2) Izrendati koren celera, sargarepu i jabuku. Pomesati.
3) Preliti maslinovim uljem, sokom od limuna i posuti persunovim listom. Promesati i sluziti.

Ingredients: 1 medium celery root, 1 carrot, half sour apple, 1 tablespoon of olive oil, juice of one lemon, 1-2 tablespoons parsley leaf (finely chopped).

Preparation:

1) Peel the root of celery, carrot and apple.
2) Grate the root of celery, carrot and apple. Mix.

3) Pour the olive oil, lemon juice and sprinkle with parsley. Stir and serve.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.