The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Thursday, May 9, 2013

Kikiriki kuglice (Peanut balls)

Sastojci: 250g kikirikija (mlevenog), 250g margarina, 225g oraha (sitno seckanih), 100g mlevenog keksa, sok od jednoj limuna, mleveni orasi, bademi i/ili lesnici.

Priprema:
1) Pomesati margarin, keks, kikiriki i limunov sok. Dobro izmesati.
2) Dodati orahe i dobro sjediniti.
3) Praviti kuglice, a zatim uvaljati u mlevene orahe, bademe ili lesnike.

Ingredients: 250g peanuts (ground), 250g margarine, 225g walnuts (finely chopped), 100g biscuit (plain, ground), juice of one lemon, ground walnuts, almonds and/or hazelnuts.

Preparation:
1) Combine margarine, biscuits, peanuts and lemon juice. Stir well.
2) Add the walnuts and combine well.
3) Make the balls, then roll in ground walnuts, almonds or hazelnuts.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.