The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Monday, December 22, 2014

Ovas sa suvim vocem i bananama (Oats with dried fruits and bananas)Sastojci: 400g ovasa u zrnu, 800ml vode, 100g suvog grozdja, 80g suvog ananasa, 80g suve papaje, 2 banane.

Priprema:
1) U dublju serpu sipati ovas i preliti vodom. Pustiti da prokljuca pa smanjiti na srednju temperaturu i kuvati oko pola sata.


2) Bananu oljustiti i iseci na kockice.
3) Ocediti ovas pa dodati suvo voce i banane. Promesati.Ingredients: 400g oats in the grain, 800ml water, 100g of raisins, 80g dried pineapple, 80g dried papaya, two bananas.

Preparation:
1) In deeper saucepan put oats and pour water. Allow to boil then reduce to medium heat and cook for about half an hour.
2) Peel bananas and slice into cubes.
3) Drain barley and add the dried fruits and bananas. Stir.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.