The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Monday, December 22, 2014

Sok od dinja i jabuka (Melon and apple juice)

Sastojci: 4 jabuke, 2 dinje, 300ml soka od pomorandze, 25 listica nane, 10 kockica leda.

Priprema:
1) Jabuke oprati, ocistiti i iseci na cetvrtine. Dinju iseci na pola, odstraniti semenke i mekani unutrasnji deo. Oljustiti i iseckati na kockice.
2) Staviti jabuke i dinje u blender i blendati dok se masa ne izjednaci. Dodati sok od pomorandze, nanu i 10 kockica leda i blendati 3 minuta.
3) Sipati u bokal i ostaviti u frizider 2 sata. Pre serviranja promesati.

Ingredients: 4 apples, 2 melons, 300 ml of orange juice, 25 ballots mint, 10 ice cubes.

Preparation:
1) Wash and clean apples and cut into quarters. Melons cut in half, remove the seeds and soft inner part. Peel and cut into cubes.
2) Place the apples and melons in a blender and blend until the mixture is smooth. Add orange juice, mint and 10 ice cubes and blend 3 minutes.

3) Pour into a jug and leave in the refrigerator for 2 hours. Before serving stir.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.