The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Monday, December 22, 2014

Ruske palacinke od kukuruznog brasna (Russian crepes made of corn flour)

Sastojci: 250g kukuruznog brasna, 250g brasna, 50 ml mleka, 20g kvasca, 6 jaja, 1 kasika secera, pola kasicice soli, 50g margarina.

Priprema:
1) U solji pomesati kvasac, toplo mleko, secer i 1 kasiku brasna. Promesati i ostaviti da nadodje.
2) Pomesati kukuruzno brasno i brasno, so i zumanca. Promesati i sipati mleko sa kvascem. Dodati rastopljen margarin i zamesiti testo. Testo bi trebalo da bude meko i glatko. Ostaviti tri sata da stoji na toplom mestu.
3) Umutiti belanca i dodati u testo. Promesati.
4) Na ulje sipati kutlacu testa i prziti palacinke.

Ingredients: 250g of corn flour, 250g of wheat flour, 50 ml milk, 20g yeast, 6 eggs, 1 tablespoon of sugar, half a teaspoon of salt, 50g of margarine.

Preparation:
1) in a cup mix the yeast, warm milk, sugar and 1 tablespoon of flour. Stir and leave to swell.
2) Mix corn floura and wheat flour, salt and egg yolks. Stir and pour milk with yeast. Add melted butter and knead the dough. The dough should be soft and smooth. Allow three hours to stand in a warm place.
3) Whisk the egg whites and add to the batter. Stir.
4) In oil put ladle of dough and fry pancakes.


No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.