The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Monday, December 22, 2014

Aspik od tunjevine (Tuna aspic)

Sastojci: 200g tunjevine, 50g sardina, 10g zelatina, 60g margarina, 1 veza persuna, 3 kasike majoneza, sok od pola limuna.

Priprema:
1) Potopiti zelatin u solju hladne vode.
2) Tunjevinu ocediti, pa pomesati sa omeksalim margarinom, sardinama, majonezom i persunom. Staviti u blender i blendati dok ne dobijete ujednacem krem.
3) Ocediti zelatin i otopiti u soku od limuna, na pari ili niskoj temperaturi. Ostavit da se prohladi pa dodati u krem.
4) Sipati u ciniju i ostaviti u frizider 4 sata. Pre sluzena malo promesati.

Predlog: ovaj aspik mozete posluziti uz Galete od krompira.

Ingredients: 200g of tuna, 50g sardines, 10g gelatine, 60g butter, 1 bunch of parsley, 3 tablespoons mayonnaise, juice of half a lemon.
Preparation:
1) Soak the gelatin in a cup of cold water.
2) Drain tuna, and to mix with the softened margarine, sardines, mayonnaise and parsley. Put in blender and blednati until yo get well combined cream.
3) Drain the gelatine and dissolve in lemon juice, steamed or over low heat. Leave to cool, then add to the cream.

4) Pour into a bowl and leave in the refrigerator for 4 hours. Before serving stir a little.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.