The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Monday, December 22, 2014

Supa od jecma (Barley soup)

Sastojci: 2 sargarepe, 2 struka celera, 1 krompir, 2 L supe, 200g jecma, 1 crni luk, 3 kasike maslinovog ulja, so.

Priprema:
1) Jecam oprati i potopiti u hladnu vodu. Ostaviti 8 sati da stoji. Procediti.
2) Crni luk, krompir i sargarepu oljustiti i iseci na komade. U blender staviti povrce, dodati celer i blendati. Izvaditi, zatim dodati jecam.
3) U serpu staviti supu, dodati jecam s povrcem, ulje, so i kuvati na niskoj temperaturi oko 1 sat.

Ingredients: 2 carrots, 2 waist celery, 1 potato, 2 liters of soup, 200g barley, 1 onion, 3 tablespoons olive oil, salt.


Preparation:
1) Barley wash and soak in cold water. Allow to stand for 8 hours. Strain.
2) Onion, potato and carrot peel and cut into chunks. In a blender put the vegetables, add the celery and blend. Remove, then add barley.
3) Put the soup in a saucepan, add the barley with vegetables, oil, salt and cook on a low heat for about 1 hour.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.