The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Saturday, March 3, 2012

Corba od povrca (Vegetable chowder)


Sastojci: 1 krompir, 1 sargarepa, 1 glavica crnog luka, 1 paprika, 500ml soka od paradajza, 1 kasika svezeg persunovog lista (sitno seckan), vegeta.

Priprema:
1. Sitno iseckati krompir, sargarepu i papriku.
2. Povrce staviti u serpu, naliti sa malo vode i dinstati. Po potrebi, dolivati mlaku vodu.
3. Pred kraj, kad povrce omeksa doliti 2 L vode, ostaviti da provri, pa naliti sok od paradajza.
4. Kada provri skloniti sa vatre, zaciniti i dodati persunov list.

Ingredients: 1 potato, 1 carrot, 1 onion, 1 pepper, 500ml tomato juice, 1 tablespoon fresh parsley leaf (finely chopped), vegetable seasoning.

Preparation:
1. Finely chop potatoes, carrots and peppers.
2. Put the veggies in saucepan, pour with some water and cook. From time to time, gradually add warm water.
3. At the end, when the veggiess are tender, pour 2 liters of water, let it boil, then pour tomato juice.
4. When it boils remove from heat, season and add parsley.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.