The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Saturday, March 24, 2012

Pirinac corba (Rice chowder)


Sastojci: 1 glavica crnog luka, 100g pirinca, so, vegeta, biber, 1 kasika persunovog lista (iseckan), po zelji sirce.

Priprema:
1) Pirinac oprati i iscediti.
2) Luk ocistiti, iseci na kockice pa dinstati na malo vode i soli.
3) Dodati pirinac, vegetu i biber. Naliti vodom i kuvati - dok se pirinac ne skuva.
4) Pred kraj kuvanja dodati persunov list, i po zelji sirce.

Ingredients: 1 onion, 100g rice, salt, vegetable seasoning, pepper, 1 tablespoon parsley leaf (chopped), vinegar (if desired).

Preparation:
1) Wash rice and drain.
2) Clean onion, cut into cubes and saute in a little water and salt.
3) Add the rice, vegetable seasoning and pepper. Add the water and cook - until the rice is cooked.
4) At the end of cooking add the parsley, and vinegar to taste.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.