The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Saturday, March 3, 2012

Corba od koprive 2 (Nettle chowder 2)


Sastojci: 1 kg lisca i vrhova od kopriva, 1 glavica crnog luka, 2-3 cena belog luka (sitno seckanog), 3 kasike brasna, 100 ml sirceta (vinskog ili jabukovog), 1 kasika svezeg persunovog lista (sitno seckanog), vegeta, so.

Priprema:
1) Sitno iseckati crni luk.
2) Koprivu kratko spustiti u kipucu vodu - da bi omeksala. Sitno iseckati.
3) Crni luk i koprivu staviti u serpu, naliti sa 2 litre vode i pustiti da provri.
4) Brasno pomesati sa malo hladne vode, pa dodati corbi. Dodati so i vegetu po ukusu.
5) Ostaviti da provri, pa dodati sirce, persun i beli luk.

Ingredients: 1 kg leaves and tops of nettles, 1 onion, 2-3 cloves of garlic (finely chopped), 3 tablespoons flour, 100 ml vinegar (wine or apple), 1 tablespoon of fresh parsley leaf (finely chopped), vegetable seasoning , so.

Preparation:
1) Finely chop onion.
2) Drop nettle shorthly into boiling water - to soften. Chop finely.
3) Put nettle and onion in saucepan, pour the 2 liters of water and let it boil.
4) Mix the flour with a little cold water, and add to chowder. Add salt and vegetable seasoning to taste.
5) Allow to boil and add the vinegar, parsley and garlic.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.