The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Saturday, March 24, 2012

Trouglovi sa bademima (Triangles with almonds)


Sastojci: 350g brasna, 125g margarina, 4 kasike secera, 1 kasicica ekstrakta od badema, 100ml belog vina, za dekoraciju - 50g badema (polovine), 2 kasike secera.

Priprema:
1) Penasto umutiti margarin sa secerom i ekstraktom od badema. Dodati brasno i vino i umesiti testo.
2) Podeliti na 4 dela i staviti u frizider na 30 minuta.
3) Svaki deo rastanjiti u krug precnika 15cm i iseci na 12 trouglova.
4) Na svaki trougao staviti po jednu polovinu badema, pa peci u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 7-10 minuta.
5) Pre sluzenja posuti secerom.

Ingredients: 350g flour, 125g margarine, 4 tablespoons sugar, 1 teaspoon of almond extract, 100 ml white wine, for decoration - 50g almonds (halves), 2 tablespoons of sugar.

Preparation:
1) Whisk butter with powdered sugar and almond extract until becomes foamy. Add flour and wine and knead the dough.
2) Divide into 4 pieces and place in refrigerator for 30 minutes.
3) Develop each part in a circle, 15cm in diameter and cut into 12 triangles.
4) Put one almond half on each triangle and bake in a preheated oven at 180 degrees, 7-10 minutes.
5) Before serving sprinkle with sugar.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.