The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Sunday, March 4, 2012

Pasteta od povrca (Vegetable pate)


Sastojci: 1 celerov koren, 1 sargarepa, 1 babura paprika, 100g kukuruza secerca, 1 glavica crnog luka (izrendanog), 1 kasicica aleve paprike, 5 kasika soka od narandze, malo vinskog sirceta, so, biber, vegeta.

Priprema:
1. Celer, sargarepu, kukuruz i papriku skuvati u vodi zacinjenoj vegetom.
2. Ocediti izmiksirati ili propasirati.
3. Dodati sok od narandze, crni luk, sirce, alevu papriku, so, biber i dobro izmesati.

Napomena: sluziti uz pecen krompir, krompir kuvan u ljusci ili namazati na hleb.

Ingredients: 1 celery root, 1 carrot, 1 bell pepper, 100g sweet corn, 1 onion (grated), 1 teaspoon cayenne pepper, 5 tablespoons of orange juice, a little wine vinegar, salt, pepper, vegetable seasoning.

Preparation:
1. Cook celery, carrots, corn and pepper in water flavored with vegetable seasoning.
2. Drain and blend in food processor.
3. Add the orange juice, onion, vinegar, cayenne pepper, salt and pepper to taste and stir well.

Note: serve with baked potatoes, potatoes cooked in shell or spread on bread.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.