The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Sunday, March 4, 2012

Sos od cvekle (Beetroot sauce)


Sastojci: 2 manje kuvane cvekle, 2 manja krompira, 2 cena belog luka, 1 lovorov list, malo kima, 1 kasicica senfa, sirce, so.

Priprema:
1) Krompir oljustiti i skuvati u slanoj vodi sa kimom i lovorovim listom. Ocediti. Sacuvati malo vode (supe).
2) Propasirati krompir i cveklu.
3) Izgnjeciti beli luk.
4) Dodati senf, beli luk, sirce i malo vode (supe), pa dobro izmesati.

Ingredients: 2 small cooked beetroot, 2 small potatoes, 2 cloves of garlic, 1 bay leaf, a little cumin, 1 teaspoon mustard, vinegar, salt.

Preparation:
1) Peel potatoes and cook in salted water with cumin and bay leaf. Drain. Save a little water (soup).
2) Blend beetroot and potatoes in food processor.
3) Squeeze garlic.
4) Add the mustard, garlic, vinegar and a little water (soup) and stir well.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.