The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Saturday, March 3, 2012

Corba od cvekle (Beetroots chowder)


Sastojci: 2 osrednje kuvane cvekle, 1 velika glavica crnog luka, 1 krompir, 1-2 cena belog luka (izgnjecenog), 1 lovorov list, malo cimeta, nekoliko kapi limunovog soka, so.

Priprema:
1) Cveklu i krompir oljustiti i iseci na kockice, a crni luk na tanke rezance.
2) Staviti u lonac, preliti vodom, dodati lovorov list i malo cimeta i beli luk, pa kuvati - dok povrce ne omeksa.
4) Zatim izvaditi lovorov list, a corbu izmiksirati ili propasirati.
5) Pre serviranja umesati limunov sok.

Ingredients: 2 medium cooked beetroots, 1 large onion, 1 potato, 1-2 cloves of garlic (squeezed), 1 bay leaf, bit of cinnamon, a few drops of lemon juice, salt.

Preparation:
1) Peel beetroots and potato and cut into cubes, and onion into thin strips.
2) Put in a pot, pour water, add bay leaf, cinnamon and garlic, and cook - until the veggies are tender.
4) Next, remove the bay leaf, and blend chowder in food processor.
5) Before serving stir in lemon juice.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.