The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Sunday, May 27, 2012

Pasulj s krompir pireom (Kidney beans with mashed potatoes)


Sastojci: 200g pasulja (moze iz konzerve), 3 kasike ulja, 1 koren celera, 3 sargarepe, 500g paradajza, 1 lovorov list, 1 kasicica majcine dusice, 2 kasike persunovog list (sitno seckan), so, biber, 400g propasiranog krompira.

Priprema: 
1) Pasulj preko noci potopiti u hladnu vodu. Sutra dan ga, u drugoj vodi, kuvati  oko 40 minuta - dok ne omeksa. Ocediti, a vodu sacuvati.
2) Sargarepu i celerov koren ocistiti i iseci na kocke; paradajz oljustiti i malo izgnjeciti viljuskom.
3) Zagrejati 1 kasiku ulja, dodati koren celera, sargarepu i skuvan pasulj. Promesati i dinstati 5 minuta. Zatim dodati paradajz, lovorov list, majcinu dusicu i persunov list. Naliti sa malo vode od pasulja, pa dinstati oko 20 minuta. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
4) Staviti pasulj u uljem podmazani vatrostalni sud. Krompir pomesati sa 2 kasike ulja, posoliti ako je potrebno, i staviti preko pasulja. Zagrejati rernu na 180C i peci 15 do 20 minuta.

Ingredients: 200g kidney beans (can be canned), 3 tablespoons oil, 1 root of celery, 3 carrots, 500g tomatoes, 1 bay leaf, 1 teaspoon thyme, 2 tablespoons parsley leaf (finely chopped), salt, pepper, 400g mashed potatoes..

Preparation:
1) Soak beans in cold water overnight. Tomorrow put beans, in the second water, and cook about 40 minutes - until tender. Drain and save the water.
2) Clean and peel carrots and celery root  and cut into cubes, peel tomato and squeeze a little with fork.
3) Heat 1 tablespoon oil, add celery root, carrots and cooked beans. Stir and cook 5 minutes. Then add tomatoes, bay leaf, thyme and parsley. Pour a little water (from the beans) and cook about 20 minutes. Add salt and pepper to taste.
4) Put beans in oil greased suitable dish. Mix mashed potatoes with 2 tablespoons oil, add salt if needed, and put over beans. Preheat oven to 180C and bake 15 to 20 minutes.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.