The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Sunday, May 27, 2012

Torta sa ananasom i bananama (Cake with pineapple and bananas)


Sastojci: 600g obicnog keksa (plazma, bevita, pti ber), 1 konzerva ananasa, 3 banane, za fil - 6 zumanaca, 350g  secera, 450g margarina (putera), 150g suvog grozdja, 250g zele bombona, za dekoraciju - umucen slag.

Priprema: 
1) Ananas ocediti i sitno iseckati, a sok sacuvati. Banane iseci na kolutove. Suvo grozdje potopiti u mlaku vodu da nabubri; ocediti. Zele bombone iseci na kockice.
2) Za fil - pomesati zumanca sa secerom i kuvati na pari. Kad se ohladi dodati umucen margarin. Promesati. Dodati suvo grozdje i zele bombone. Podeliti na dva dela.
3) U kalup za torte sa skidajucim stranicama staviti izdrobljen keks i preliti sokom od ananasa. Izmesati. Staviti fil, redjati ananas i banane naizmenicno, staviti drugi deo fila i ostaviti u frizideru preko noci.
4) Sutradan ukrasi umucenim slagom i preostalim ananasom i bananama.

Predlog: mozete napraviti Brzi kolac od ananasa,

Ingredients: 600g plain biscuits, 1 can of pineapple, 3 bananas, for filling - 6 egg yolks, 350g sugar, 450g margarine (butter), 150g raisins, 250g jelly candies, for decoration - whipped cream .

Preparation:
1) Drain pineapple and finely chop; preserve the juice. Cut bananas into slices. Soak raisins in warm water to swell; drain. Cut jelly candies into cubes.
2) Filling - Mix egg yolks with sugar and cook by steaming. When cool add well beaten margarine. Stir. Add raisins and jelly. Divide into two parts.
3) In the mold for the cake with removing sides put crushed cookies and pour the pineapple juice. Mix. Put the filling, arrange pineapple and banana slices alternately, put the second part of the filling and leave in fridge overnight.
4) The next day, decorate with whipped cream and garnish with remaining pineapple and banana slices.

Suggestion: you can make Quick pineapple cake.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.