The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Saturday, February 23, 2013

Sos od karija (Curry sauce)

Sastojci: 2 glavice crnog luka, 5 kasika kisele pavlake, 2 kasike vlasca (sitno seckanog, svezeg), 2 kasike maslinovog ulja, 1/4 kasicice karija u prahu, prstohvat soli.

Priprema:
1) Crni luk oljustiti i sitno iseckati.
2) Pomesati kiselu pavlaku, kari i so. Zatim dodati maslinovo ulje. Dobro promesati, pa dodati crni luk i vlasac.

Ingredients: 2 onions, 5 tablespoons sour cream, 2 tablespoons chives (finely chopped, fresh), 2 tablespoons olive oil, 1/4 teaspoon curry powder, a pinch of salt.

Preparation:
1) Peel onion and finely chop.
2) Mix the sour cream, curry and salt. Then add the olive oil. Stir well, then add onion and chives.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.