6-8 meseci
Sastojci: 60g ovsenih pahuljica, 5 suvih sljiva (bez kostica), 250+200ml vode.
Priprema:
1. Stavite ovsene pahuljice u blender (ili seckalicu) i fino sameljite.
2.
U serpici pomesati samlevene ovsene pahuljice i 250ml vode. Pustiti da
prokljuca na srednjoj temperaturi (4) povremeno mesajuci.
3. Smanjiti na nisku temperaturu (2) i krckati uz stalno mesanje, dok se ne zgusne, oko 5 minuta.
Napomena: ako zelite da bude redje, dodati malo vode, majcinog mleka ili bebi formule.
4. Skloniti sa sporeta i ostaviti da se ohladi.
5.
U drugoj serpici pomesati suve sljive i 200ml vode. Krckati na srednjoj
temperaturi (4) dok sljive ne budu gotove, oko 10 minuta.
6. Skloniti sa sporeta i ostaviti da se malo ohladi.
7. U blender (ili seckalicu) staviti sljive i samleti dok ne postane glatko. Ako je suvise gusto, dodati malo vode.
8. U ciniju sipati ovsenu kasu i dodati 1-2 kasike pirea od suvih siljiva. Promesati.
9.
Ovsenu kasu i pire od suvih sljiva sipati u posebne kutije sa
hermetickim poklopcem i cuvati u frizideru do 3 dana, ili zamrznuti i
cuvati do 2 meseca.
Savet: kasicicom staviti u kalupe za led i zamrznuti.
No comments:
Post a Comment