Christmas Recipes, Quick and Easy, Chowders and Soups, Strengthen the Body, Coffee and Tea Cookies, Main Dishes, Beverages, No Baking, Around the World, Phyllo Pastry Pies, Lean recipes, Toppings and Creams, Side Dishes, Frying, Fish Dishes, Salads, Tips, Salty, Sweet, Sauces, Cakes, Easter Recipes, Vegetarian Recipes, Winter Stores.

Search This Blog

Monday, September 25, 2023

Ovsene pahuljice sa suvim sljivama

6-8 meseci 

Sastojci: 60g ovsenih pahuljica, 5 suvih sljiva (bez kostica), 250+200ml vode.

Priprema:

1. Stavite ovsene pahuljice u blender (ili seckalicu) i fino sameljite.
2. U serpici pomesati samlevene ovsene pahuljice i 250ml vode. Pustiti da prokljuca na srednjoj temperaturi (4) povremeno mesajuci.
3. Smanjiti na nisku temperaturu (2) i krckati uz stalno mesanje, dok se ne zgusne, oko 5 minuta.
Napomena: ako zelite da bude redje, dodati malo vode, majcinog mleka ili bebi formule.

4. Skloniti sa sporeta i ostaviti da se ohladi.
5. U drugoj serpici pomesati suve sljive i 200ml vode. Krckati na srednjoj temperaturi (4) dok sljive ne budu gotove, oko 10 minuta.
6. Skloniti sa sporeta i ostaviti da se malo ohladi.
7. U blender (ili seckalicu) staviti sljive i samleti dok ne postane glatko. Ako je suvise gusto, dodati malo vode.
8. U ciniju sipati ovsenu kasu i dodati 1-2 kasike pirea od suvih siljiva. Promesati.
9. Ovsenu kasu i pire od suvih sljiva sipati u posebne kutije sa hermetickim poklopcem i cuvati u frizideru do 3 dana, ili zamrznuti i cuvati do 2 meseca.

Savet: kasicicom staviti u kalupe za led i zamrznuti.

No comments:

Post a Comment