Sastojci: 60g margarina+jos malo za premazivanje (sobne temerature), 120g zutog secera, 80g putera od kikirikija, 60ml javorovog sirupa, 60g pirea od bundeve, 2 kasike ulja (ulje od repice, sojino, kukuruzno, suncokretovo), 370g ovsenih pahuljica, 1 solja pirincanih pahuljica, 120g badema (listici), 120g suve brusnice, 60g semenki bundeve, 60g kokosov brasna, 2 kasike susama, 1 kasicica ekstrakta vanile, 1/2 kasicice cimeta (u prahu), 1/2 kasicice morske soli, 1/4 kasicice djumbira (u prahu).
Priprema:
1. Zagrejati rernu na 160 C. Pleh obloziti folijom. Premazati foliju sa margarinom,
2. U serpu, otopiti margarin sa secerom, javorovim sirupom, pireom od bundeve, puterom od kikirikija i ulja dok se ne sjedine.
3. Dodati ovsene i pirincane pahuljice, bdeme, brusnice, semenke bundeve, kokosovo brasno, susam, ekstrakt vanile, cimet, so i djumbir. Dobro sjediniti.
4. Ovu mesavinu staviti na foliju i peci dok ne postane zlatno braon, oko 1 sat.
5. Ostaviti da se ohladi.
6. Ukloniti sa folije i seci plocice. Plocice redjati jednu na drugu odvojenu papirom za pecenje. Cuvati na sobnoj temperaturi u hermeticki zatvorenoj kutiji,
No comments:
Post a Comment