The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Thursday, July 21, 2011

Palacinke sa spanacem (Spinach crepes)

Sastojci: gotove palacinke, 400 g spanaca, 30 margarina (putera), 2 cena belog luka, 350 ml kisele pavlake, 2 jajeta, muskatni orah, so.


Priprema:
1. Spanac operite, ocistite i blansirajte 3 minuta u posoljenoj kipucoj vodi. Ocedite.
2. Na margarinu proprzite seckani beli luk. Dodati spanac, muskatni orah i so. Dobro promesati i skloniti sa sporeta. Ostavite da se ohladi.
3. U ohladjenu masu umesati 150ml kisele pavlake i jaje.
4. U posebnoj ciniji umutiti jaje sa 200ml kisele pavlake. 
5. Na svaku palacinku staviti nadev od spanaca, presaviti palacinku na pola, pa opet na pola, redjati u podmazanu vatrostalnu posudu. 
6. Sve prelijte jajima sa umucenom kiselom pavlakom i pecite 45 min. na 170°C. Ingredients: ready-made pancakes, 400g spinach, 30g margarine (butter), 2 cloves garlic, 350ml sour cream, 2 eggs, nutmeg, salt.


Preparation:
1. Clean and wash spinach; cook 3 minutes in salted boiling water. Drain.
2. In a pan, heat the butter over medium-low heat until melted. Add chopped garlic and fry 1-2 min. Add spinach, grated nutmeg and salt. Stir well and remove from stove. Allow to cool.
3. Stir in 150ml of sour cream and 1 egg.
4. In a separate bowl, whisk egg with 200ml of sour cream.
5. Add spinach stuffing on every crepes, fold crepes in half, then again in half, put in a greased ovenproof dish.
6. Pour with beaten egg+sour cream and bake for 45 minutes at 170°C.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.