The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Tuesday, July 19, 2011

Gratinirani karfiol (Gratinated cauliflower)

Sastojci: 500g karfiola, 2 jajeta, 75g narendanog parmezana, besamel sos,  so, biber, muskatni orah i iseckan vlasac.


Priprema:
1. Karfiol ocistite, razdvojte ga na cvetice, operite i skuvajte u posoljenoj vodi (pazite da se ne prekuva). 
2. Ocediti karfiol i staviti u vatrostalnu posudu.
3. U prohladjen besamel dodati razmucena jaja, muskatni orah, parmezan i vlasac. Zatim dodajte so i biber.
4. Ovim sosom prelijte karfiol i pecite sat vremena na 170°C.


Ingredients: 500g cauliflower, 2 eggs, 75g grated Parmesan cheese, bechamel sauce, salt, pepper, nutmeg and chopped chives.


Preparation:
1. Clean cauliflower, separate the little flowers on it, wash and cook in salted water (be careful not to overcook).
2. Drain cauliflower and place in oven-safe baking dish.
3. In chilled bechamel add scrambled eggs, nutmeg, parmesan and chives. Then add salt and pepper.
4. Pour sauce over cauliflower and bake for one hour at 170°C.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.