The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Sunday, July 24, 2011

Karfiol sa susamom (Cauliflower with sesame)

Sastojci: 400g karfiola, 1 jaje, 150g brasna, 100ml vode, 75g susama, so, vegeta, korijander (iseckan), djumbir (iseckan), ulje.


Priprema:
1. Karfiol ocistite, razdvojte na cvetice i kuvajte u posoljenoj vodi oko 5 minuta. Ocedite, isperite ih pod mlazom hladne vode i osusite.
2. U ciniji, prosejte brasno, umesajte jaje, dodajte vodu, vegetu, korijander i djumbir. 
3. Sastojke mesajte sve dok masa ne postane glatka.
4. Komade karfiola uvaljajte u brasno, pa svaki cvet umocite u testo, zatim uvaljajte u susam i przite ih u vrelom ulju.



Ingredients: 400g cauliflower, 1 egg, 150g flour, 100ml water, 75g sesame seeds, salt, vegetable seasoning, coriander (chopped), ginger (chopped), oil.


Preparation:
1.  Clean cauliflower, separate into flowers and cook in salted water for about 5 minutes. Drain, rinse under cold water and pat dry.
2. In a bowl, sift flour, stir in egg, add water, vegetable seasoning, coriander and ginger.
3. Mix the ingredients until the mass becomes smooth.
4. Coat cauliflower pieces in flour, dip each flower in the dough, then roll in sesame seeds and fry in hot oil.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.