Search This Blog

Loading...

Monday, 22 October 2012

Glazirana sargarepa (Glazed carrots)


Sastojci: 300g sargarepe, 30g maslaca, 50g pistaca (seckanih), 1 kasicica vlasca (u prahu), topla voda po potrebi.

Priprema:
1) Sargarepu oljustiti, iseckati na kolutove.
2) U dublji tiganj staviti sargarepu, dodati 2 solje tople vode, i dinstati na srednjoj temperaturi. Po potrebi dolivati vodu dok se sargarepa ne skuva. Ocediti.
3) Zagrejati maslac, dodati sargarepu i kratko prziti, 2-3 minuta, mesajuci povremeno.
4) Pred kraj dodati vlasac. Promesati i posuti pistacima.

Predlog: mozete posluziti uz Soja snicle.

Savet: kada je sargarepa kuvana (umesto vlasca i pistaca) mozete je pomesati sa sledecom mesavinom.

Sastojci: 1-2 cena belog luka (sitno seckan), 1 kasika ruzmarina (svezeg, seckanog), 3-4 kasike meda, 1/2 kasicice senfa, kora od jednog limuna).

Priprema:
1) Med kratko zagrejati na srednjoj temperaturi, skolniti sa sporeta, a zatim dodati beli luk, ruzmarin, koru od limuna i senf.
2) Dobro promesati i spojiti sa sargarepom.

Ingredients: 300g carrots, 30g butter, 50g pistachios (chopped), 1 teaspoon chives (powder), hot water as needed.

Preparation:
1) Peel carrots, cut into rings.
2) In the deep frying pan, add carrots, add 2 cups of hot water, and cook on medium heat. If necessary add ​​water until the carrots are done. Drain well.
3) Heat the butter, add the carrots and fry briefly, 2-3 minutes, stirring occasionally.
4) At the end add the chives. Stir and sprinkle with pistachios.


Suggestion: you can serve with Soy steaks.


Tip: When carrots are done (instead of chives and pistachios), you can mix with this mixture.

Ingredients: 1-2 cloves of garlic (finely chopped), 1 teaspoon rosemary (fresh, chopped), 3-4 spoons of honey, 1/2 teaspoon mustard, rind of one lemon).

Preparation:
1) Cook honey briefly on medium heat, remove from stove and add the garlic, rosemary, lemon rind and mustard.
2) Stir well and combine with carrots.


No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.