The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Monday, October 29, 2012

Przene knedle sa sirom (Fried dumplings with cheese)


Sastojci: 4 belanceta, 70g sunke (iseckane na kockice), 350g fete, so, 80g prezli, maslinovo ulje (za przenje).

Priprema: 
1) Belanca pomesati sa malo soli i mutiti dok se ne napravi cvrst sneg. Dok mutite postepeno dodavati sunku, sir (prethodno izgnjecen viljuskom) i prezle.
2) Sve dobro izmesati. Ulje zagrejati i kasikom vaditi knedle i prziti.

Predlog 1: od zumanaca mozete napraviti krem od zumanaca.

Predlog 2: ili mozete napraviti Slane stapice sa krompirom.

Ingredients: 4 egg whites, 70g ham (chopped into cubes), ??350g feta cheese, 80g of breadcrumbs, olive oil (for frying).

Preparation:
1) Mix egg whites with a pinch of salt and beat until becomes "snowy". While mixing gradually add ham, cheese (previously squashed with fork) and breadcrumbs.
2) Mix well. Heat the oil and scoop with tablespoon the dumplings and fry.

Suggestion 1: from egg yolks you can make egg yolks cream.

Suggestion 2: or you can make Salted sticks with potatoes.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.