The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Tuesday, October 2, 2012

Letnje pihtije (Summer aspic)


Sastojci: 400ml + 350ml mlakog jogurta, 750g majoneza, 400g sunke, 400g sargarepe, 5 jaja, 450g kiselih krastavcica, 75g zelatina.

Priprema:
1) Sargarepu i jaja obariti. Sunku, kisele krastavcice i sargarepu iseci na kockice, a jaja na kolutove.
2) 350ml mlakog jogurta pomesati sa zelatinom, 400ml staviti da provri, pa dodati prvom uz stalno mesanje. Dodati majonez i izjednaciti masu.
3) U odgovarajucu posudu sipati jogurta toliko da prekrije dno i redjati - sunka, jogurt, sargarepa, jogurt, kiseli krastavcici, jogurt.
4) Ostaviti u frizider preko noci da se stegne.

Ingredients: 400ml + 350ml lukewarm buttermilk, 750g mayonnaise, 400g ham, 400g carrots, 5 eggs, 450g sour pickles, 75g gelatin.

Preparation:
1) Boil carrots and eggs. Ham, sour pickles and carrots cut into cubes, and egg in slices.
2) Mix 350ml lukewarm buttermilk with gelatin, put 400ml to boil, then add it to the first, constantly stirring. Add mayonnaise and mix well.
3) In a suitable dish pour buttermilk so it covers the bottom, and arrange - ham, yogurt, carrots, yogurt, sour pickles, yogurt.
4) Leave in the fridge over night to tighten.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.