The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Monday, April 6, 2015

Corba od celera (Celery chowder)

Za upalu besike


Sastojci: 2 krompira, 2 korena celera, 3 sargarepe, 1 glavica crnog luka, 2 kasike sitno seckanog persunovog lisca,  2 kasike sitno seckanog celerovog lisca, so.

Priprema:
1) Oljustiti celer, krompire, sargarepe i crni luk. Iseckati sve na kocke.
2) Staviti da se kuva. Kad je gotovo ocediti i staviti sve u blender i izblendati.
3) Vratiti u serpu sa vodom u kojoj se kuvalo povrce, posolite po ukusu i pustiti da prokljuca. Na kraju, dodati lisce celera i persuna.

For inflammation of the bladder


Ingredients: 2 potatoes, 2 celery root, 2 carrots, 1 onion, 2 tablespoons finely chopped parsley leaves, 2 tablespoons finely chopped celery leaves, salt.

Preparation:
1) Peel celery, potatoes, carrots and onions. Chop all in the cubes.
2) Cook. When done drain and put everything in the blender and blend.
3) Return to the pot with the water in which the vegetables were cooking, season with salt to taste and let it boil. Finally, add the leaves of celery and parsley.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.