The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Monday, September 19, 2016

Crno-beli kolacici sa suvim brusnicama (Black-and-white cookies with dried cranberries)

Sastojci: 200g crne cokolade, 200g bele cokolade, 110+110g margarina, 100g suvih brusnica, 2 kasike arome (ekstrakta) ruma, 100ml ruma, 2 kasike meda, papirne korpice za kolace.


Priprema:

1. U ciniju staviti suve brusnice, preliti rumom i ostaviti 1 sat. Ocediti. Mozete ostaviti nekoliko brusnica sa strane za ukrasavanje.
2. U jednu serpicu, staviti crnu cokoladu izlomljenu na kocke, 110g margarina i 1 kasiku meda i pustiti da se otopi, na srednjoj temperaturi, konstantno mesajuci. Kada se masa sjedinila dodati 1 kasiku arome ruma i promesati.
3. Ponoviti korak 2. sa belom cokoladom. 
4. Puniti papirne korpice sa crnom (ili belom) smesom do pola. Staviti 2-3 suve brusnice, pa dopuniti sa belom (ili crnom) smesom.
5. Svaki kolacic ukrasiti sa po jednom brusnicom (ili vise :) ) i ostaviti u frizider da se stegne.


English version: Black-and-white cookies with dried cranberries.


No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.