The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Tuesday, May 24, 2011

Pesto od blitve (Swiss chard pesto)

Sastojci: 300g blitve, 80g oraha, 120g badema, 10 cenova belog luka, 150g parmezana, 500g spageta, sok od 1 limuna, 2 kasike maslinovog ulja, pola kasicice bosiljka, so, biber, origano.

Priprema:
1. Blansirajte blitvu u slanoj vodi, procedite i iseckajte sto sitnije.
2. U zagrejanom tiganju (teflon) kratko prepecite bademe i orahe.
3. Blitvu, orahe i bademe stavite u blender, dodajte beli luk, kackavalj, sok od limuna bosiljak, origano, so, biber i maslinovo ulje, i sve dobro izmiksajte.
4. Skuvajte spagete, procedite i pomesajte ih sa pripremljenim pesto sosom.

Ingredients: 300g swiss chard, 80g walnuts, 120g almonds, 10 cloves of garlic, 150g parmesan cheese, 500g of spaghetti, juice of 1 lemon, 2 tablespoons olive oil, half teaspoon basil, salt, pepper, oregano.

Preparation:
1. Blanch swiss chard in salted water, drain and chop it finely.
2. In a hot frying pan (Teflon) short overdo almonds and walnuts.
3. Put swiss chard, walnuts and almonds into the blender, add garlic, cheese, lemon juice, basil, oregano, salt, pepper and olive oil, and blend well.
4. Cook spaghetti, drain and mix them with prepared pesto sauce.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.