The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Tuesday, May 24, 2011

Corba od kopriva (Nettle chowder)

Sastojci: 500g koprive, 2 kasike brasna, kocka za supu, 2 kasike kajmaka, 1 l vode, so, biber, kiselo mleko.

Priprema:
1. Stavite koprivu u kljucalu vodu. Dodati kocku za supu, kuvati jos nekoliko minuta i skloniti sa sporeta
2. U malo vode razmutiti brasno i umesati u corbu. Vratiti na sporet i kuvati dok ne prokljuca.
3. Dodati kajmak, so, biber. Promesati.
4. Skloniti corbu sa sporeta i propasirati stapnim mikserom.
5. Servirati sa kiselim mlekom.

Ingredients: 500g nettles, 2 tablespoons of flour, 1 l vegetable broth, 2 tablespoons of cheese spread, 1 l of water, salt, pepper, yogurt.

Preparation:
1. Put the nettles in boiling vegetable broth and cook for several minutes then remove from heat
2. In a little water, stir in flour and stir into chowder. Return to stove and cook until boils.
3. Add cheese spread, salt and pepper. Stir.
4. Remove chowder from heat and mash it with hand blender.
5. Serve with yogurt.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.