The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Sunday, August 5, 2012

Preliv od visanja (Sour cherries topping)


Sastojci: 280g secera, 100ml vode, 300g ociscenih visanja, 500ml crnog vina, 5g cimeta.

Priprema:
1) Kuvati secer sa vodom oko 10 minuta. Zatim dodati visnje, ali skidati penu dok kuvate. Posle 10 minuta dodati vino i cimet i kuvati jos 5 minuta.

Ingredients: 280g sugar, 100ml water, 300g cleaned cherries, 500ml of black wine, 5g cinnamon.

Preparation:
1) Cook sugar with water about 10 minutes. Then add the cherries, remove the foam while you are cooking. After 10 minutes add the wine and cinnamon and cook another 5 minutes.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.