The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Sunday, November 23, 2014

Egipatski hleb od jecma (Egyptian barley bread)

Sastojci: 500g jecmenog brasna, 20g kvasca, 125ml mlake vode, 2 kasike meda, 1/2 kasicice soli, 1 jaje, 2 kasike margarina, malo ulja.

Priprema:
1) Pomesati kvasac, vodu i med i ostaviti da nadodje.
2) Pomesati brasno i so. Dodati margarin i jaja i zamesiti testo. Staviti u ciniju, premazati uljem, pokriti i ostaviti da naraste na toplom mestu oko 2 sata.
3) Premesiti testo i oblikovati krug debljine oko 1,5-2cm. Staviti u ciniju, blago premazati uljem, pokriti i ostaviti da naraste na toplom mestu jos 1 sat.
4) Zagrejati rernu na 200C. Staviti hleb u pleh i peci oko 20-30 minuta.

Ingredients: 500g barley flour, 20g yeast, 125ml lukewarm water, 2 tablespoons honey, 1/2 tsp salt, 1 egg, 2 tablespoons margarine, a little oil.

Preparation:
1) Mix the yeast, water and honey and let it rise.
2) Mix the flour and salt. Add margarine and eggs and knead the dough. Put in a bowl, coat with oil, cover and leave to rise in a warm place for about 2 hours.
3) Knead the dough again and form a circle thick 1,5-2cm. Put in a bowl, lightly coated with oil, cover and leave to rise in a warm place for 1 hour.
4) Preheat oven to 200C. Place the bread in a baking pan and bake for about 20-30 minutes.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.