The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Friday, November 7, 2014

Kari sos (Curry sauce)

Sastojci: 200ml supe, 100ml kisele pavlake, 15g brasna, 15 grama margarina, 1 manji crni luk, 1/2 limuna, 1 kasicica karija, prstohvat timijana, 1 kasicica muskatnog oraha, 1 list lorbera.

Priprema:
1) Crni luk oljustiti i sitno iseckati.
2) Na margarinu proprziti crni luk. Dodati lorber, timijan i brasno pomesano sa karijem. Kad blago pozuti dodati supu i pustiti da provri. Posuti sa muskatnim orahom i kuvati na srednjoj temperaturi oko 15 minuta. Dodati kisleu pavlaku i nekoliko kapi limuna.

Predlog: ovaj sos mozete posluziti uz Mus od jastoga.

Ingredients: 200ml soup, 100ml sour cream, 15g flour, 15 grams of margarine, 1 small onion, half a lemon, 1 teaspoon curry powder, a pinch of thyme, 1 teaspoon nutmeg, 1 sheet bay leaf.

Preparation:
1) Peel onion and finely chop.
2) On the margarine fry onion. Add bay leaf, thyme and flour mixed with curry. When  turns light golden, add the soup and let it boil. Sprinkle with nutmeg and cook on medium heat for about 15 minutes. Add sour cream and a few drops of lemon.

Suggestion: you can serve this sauce with Lobster mousse.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.