The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Wednesday, November 19, 2014

Poslasticarski krem (Confectioner cream)

Sastojci: 500ml mleka, 50g brasna, 4 zumanca, 150g secera u prahu, kora od jednog limuna.

Priprema:
1) Sipati mleko u serpu, pa dodati koru od limuna i pustiti da provri. Skloniti. Blago umutiti zumanca sa secerom, pa dodati prosejano brasno. Dodati mleko uz neprestano mesanje. Kuvati na tihoj temperaturi dok se krem ne zgusne. Izvaditi koru od limuna i ostaviti da se prohladi.

Ingredients: 500ml milk, 50g flour, 4 egg yolks, 150g powdered sugar, rind of one lemon.

Preparation:
1) Pour the milk in a saucepan and add the lemon peel and let it boil. Remove. Lightly whisk egg yolks with sugar, and add sifted flour. Add the milk while stirring. Cook over low heat until the cream thickens. Remove lemon peel and leave to lightly cool.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.