The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Thursday, May 21, 2015

Zeleni sok sa djumbirom (Green juice with ginger)

Sastojci: 200g spanaca, 100g persuna, 1 veza celera, 1 krastavac, 1 sok od limete ili limuna, 1 komad od oko 2cm djumbira, 10 kockica leda, hladna voda (ako zatreba).

Priprema:
1) Oprati spanac, persun, celer i krastavac. Krastavac oljustiti i iseci na kocke. Djumbir oljustiti.
2) Staviti sve sastojke u blender osim leda. Blendirati. Dodati led i ponovo blendirati.
3) Ako je pregusto dodati malo vode. Pa opet blendirati.

Ingredients: 200g spinach, 100g parsley, 1 bunch of celery, 1 cucumber, 1 lime or lemon juice, 1 piece of about 2cm ginger, 10 cubes of ice, cold water (if necessary).

Preparation:
1) Wash the spinach, parsley, celery and cucumber. Peel cucumber and cut into cubes. Peel ginger.
2) Put all ingredients in a blender except ice. Blend. Add ice and again blend.

3) If it is too thick add a little water. Again blend.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.