The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Monday, November 9, 2015

Kompot od visanja (Compote of cherries)

Sastojci: 800g visanja, 100g secera, 300ml vode,1-2 kasike ruma i 1 kasicica cimeta.

Priprema:
1) Visnjama skinuti petelje i izvaditi kostice.
2) Staviti vodu u serpu i dodati secer. Pustiti da provri pa dodati visnje, rum i cimet.
3) Kuvati na srednjoj temperaturi, dok visnje ne omeksaju.  

Predlog: sa ovako spremljenim visnjama mozete napraviti:
Dunavske valove, marcipan kuglice, brzi kolac sa visnjama, bombice sa visnjama, kolac sa visnjama, a recepte mozete pogledati ovde

Ingredients: 800g sour cherries, 100g sugar, 300ml of water, 1-2 tablespoons of rum and 1 teaspoon cinnamon. 

Preparation:
1) Remove the stitches of sour cherries and remove pitted.
2) Put the water in a saucepan and add the sugar. Let it boil and add the cherries, rum and cinnamon.

3) Cook over medium heat, until cherries are tender.

Suggestion: with sour cherries prepared like this you can make:
Danube waves, marzipan balls, quick sour cherries cake, cherry balls, cake with sour cherries and recipes can be found here.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.