The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Saturday, April 7, 2012

Posni rezanci (Low fat noodles)


Sastojci: 500g brasna, 1 kasika vinskog sirceta, so.

Priprema: 
1) Popariti brasno kipucom vodom, pa uz stalno mesanje zamesiti mekse testo.
2) Dodati sirce i so, pa dobro izmesati i ostaviti na hladno mesto (ne u frizider) do sutradan.
3) Testo izliti na dasku za mesenje, dodati jos brasna - toliko da se dobije tvrdoca testa za supu.
4) Razviti i iseci rezance zeljene sirine.

Napomena: mogu se koristiti kao dodatak, redjim corbama ili za supu sa paradajzom. Mogu se koristiti i kao slatkis, posto se prethodno obare i pomesaju sa orasima, secerom i suvim grozdjem.

Ingredients: 500g flour, 1 tablespoon wine vinegar, salt.

Preparation:
1) Pour boiling water over flour, and with constant stirring knead soft dough.
2) Add vinegar and salt and stir well and leave in a cool place (not refrigerator) until the next day.
3) Pour the dough on a kneading board, add more flour - enough to get a dough hardness for the soup.
4) Develop and cut strips in desired width.

Note: can be used as a supplement to clear soup or with tomato soup. Can be used as a candy, cook noodles in water (drain) and mix with nuts, sugar and raisins.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.