The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Sunday, April 29, 2012

Pita s nadevom od ribe (Pie filled with fish)


Sastojci: 1/2kg kora, 1kg bele ribe bez kostiju, 2 vezice praziluka, 1 sargarepa, so, biber, ulje.

Priprema:
1) Praziluk ocistiti i sitno iseckati. Sargarepu izrendati (na sitnije rende), pa zajedno dinstati na ulju.
2)Ribu ocistiti i samleti (na masini za meso), dodati sargarepi i praziluku i prziti. Zaciniti po ukusu i filovati kore.
3) Peci oko 30 minuta na 200°C.

Ingredients: 1/2kg phyllo dough, 1kg boneless white fish, 2 bunches leeks, 1 carrot, salt, pepper, oil.

Preparation:
1) Clean and finely chop leeks. Grate the carrot (the finer grater), and fry together in oil.
2) Clean the fish and ground it on machine for the meat, add to the carrots and leeks and fry. Season with salt and pepper to taste. Spread filling on phyllo dough sheets and roll in.
3) Bake for about 30 minutes at 200°C.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.