The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Saturday, April 7, 2012

Slani kolac od jaja (Salty eggs cake)


Sastojci: 14 kriski belog hleba (odstranjene kore) ili tost hleb, 250g kobasice (izmrvljene), 250g sunke (sitno seckane), 3 solje kackavalja (narendanog), 7 jaja, 400ml mleka, 1 kasika senfa, 1/3 solje crvenih pecenih paprika (iseckanih na kockice), 2 kasike vlasca, 1 kasika belog luka (sitno seckanog), 1/2 kasicice origana, 1/2 kasicice mlevenog bibera, 1 kasicica soli, kecap (opciono).

Priprema: 
1) Svaku krisku hleba isecite na 4 dela, pa poredjate u uljem blago podmazan pleh.
2) Pospite kobasicom i sunkom, paprikom i sirom.
3) Blago umutite jaja, mleko. Dodajte senf, vlasac, beli luk, origano, biiber i so. Promesajte. Prelijte preko mesa, paprike i sira, pokrijte i ostavite u frizider preko noci.
4) Sledeceg dana, iznesite sud na sobnu temperaturu, ugrejte rernu na 180 C i peci nepokriveno oko 60-70 minuta.
5) Seci na kvadrate i po zelji preliti kecapom.

Ingredients: 14 slices of white bread (crust removed) or toasted bread, 250g sausage (crumbled), 250g ham (chopped), 3 cups of cheese (shredded), 7 eggs, 400ml milk, 1 tablespoon mustard, 1/3 cup roasted red pepper (chopped into cubes), 2 tablespoons chives, 1 tablespoon garlic (finely chopped), 1/2 teaspoon oregano, 1/2 teaspoon ground pepper, 1 teaspoon salt, ketchup (optional).

Preparation:
1) Cut each slice of bread into 4 parts, and place in oil slightly greased baking pan.
2) Sprinkle sausage and ham, peppers and cheese.
3) Slightly beat the eggs and milk. Add mustard, chives, garlic, oregano, salt and pepper. Stir. Pour over the meat, peppers and cheese, cover and leave in refrigerator overnight.
4) The next day, take out to room temperature, preheat oven to 180 C and bake uncovered for about 60-70 minutes.
5) Cut into squares and pour ketchup to taste.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.