The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Saturday, April 28, 2012

Pita od praziluka (Leek pie rolls)


Sastojci: 1/2 kg kora za pitu, 1kg praziluka, 1 solja pirinca, ulje, kisela voda, so, biber.

Priprema:
1) Pirinac oprati i skuvati, a zatim ocediti.
2) Praziluk ocistiti i iseci na kolutove. Izdinstati na ulju, pa dodati pirinac. Zaciniti po ukusu. Prohladiti.
3) Filovati kore i urolati na vec opisan nacin.
4) Peci oko 30 minuta na 200C.

Ingredients: 1/2 kg of phyllo dough, 1 kg of leeks, 1 cup rice, oil, mineral water, salt, pepper.

Preparation:
1) Wash rice and cook, then drain.
2) Clean leek and cut into rings. Stew in the oil, then add rice. Season to taste. Chill.
3) Spread filling on phyllo dough sheets and roll in the way already described.
4) Bake for about 30 minutes at 200C.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.