The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Sunday, April 29, 2012

Pita sa zelenim nadevom (Pie with green filling)


Sastojci: 1/2kg kora, 1kg spanaca (ili blitve), 2 vezice praziluka, so, ulje.

Priprema:
1) Praziluk ocistiti i sitno iseckati, pa dinstati na ulju.
2) Spanac (ili blitvu) ocistiti, iseckati na rezance, pa umesati u luk. Ne prziti dugo - tek toliko da spanac omeksa.
3) Posoliti. ako pusti mnogo vode (posebno ako se sprema sa blitvom), ocediti.
4) Filovati kore i uviti pitu.
5) Peci oko 30 minuta na 200°C.

Ingredients: 1/2kg phyllo dough, 1kg spinach (or swiss chard), 2 bunches leeks, salt and oil.

Preparation:
1) Clean and finely chop leeks, and saute in oil.
2) Clean spinach (or swiss chard), cut into strips, then stir in leeks. Do not fry long - just enough to soften spinach.
3) Add salt. If spinach drop a lot of water (especially if you're making with swiss chard) - drain.
4) Spread filling on phyllo dough sheets and roll in
5) Bake for about 30 minutes at 200°C.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.