The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Sunday, April 29, 2012

Domace kore (Homemade phyllo dough)


Na ovaj nacin dobiju se cetiri tepsije kruzne pite (savijace). Svaka moze biti filovana razlicitim nadevima.

Sastojci: 1,5 kg brasna, 10g suvog kvasca, 700ml mlake vode, 500g margarina, 50ml ulja, na vrh noza so.

Priprema:
1) Pomesati brasno i kvasac, dodati so, pa sa vodom zamesiti testo.
2) Testo podeliti na 4 lopte. Svaku loptu podeliti na 8 delova.
3) Margarin umutiti sa uljem. Podeliti na 4 dela.
4) Svaki deo razviti oklagijom, pa ih poslagati jednu na drugu - svaku premazati mesavinom margarina i ulja. Poslednju koru ne mazati odozgo. Ostaviti na sto - da odstoji, dok se priprema druga kora.
5) Za drugu ponoviti isti postupak.
6) Zatim prvu koru razvuci preko celog stola, na nju staviti nadev, pa je urolati u dugacki rolat (duzine kuhinjskog stola).
7) Staviti je u podmazan pleh - ali tako da bude uvijena u krug. Isto uraditi i sa preostale 3 kore.
8) Peci na temperaturi od 200C, oko 35-45 minuta.

In this way we get four pans of circular pie (strudel). Each can be filled with various fillings.

Ingredients: 1.5 kg flour, 10 g of dry yeast, 700ml lukewarm water, 500g margarine, 50ml oil, salt on the top of knife.

Preparation:
1) Mix flour and yeast, add salt, and knead the dough with water.
2) Divide the dough into 4 balls. Divide each ball into 8 parts.
3) Whisk the oil and margarine. Divide into 4 parts.
4) Each part develop with a rolling pin, and put them one onto another - each coated with mixture of margarine and oil. Don't coat last crust from top. Leave on the table - to stand while preparing second crust.
5) For the second crust repeat the same procedure.
6) After that, develop with a rolling pin first crust, stretch across the entire table, put the filling on it and roll it into a long roll (length of the kitchen table).
7) Put in greased baking pan - twisted into a circle. Do same thing with the remaining 3 crusts.
8) Bake at a temperature of 200C, about 35-45 minutes.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.