The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Saturday, April 28, 2012

Kako zaviti pitu (How to wrap pie)

Za pravljenje pita mogu se koristiti kupovne tanke kore, a mogu se i pripremati kod kuce. Ako pravite savijace, najbolje je da za jednu rolnu (savijacu) koristite 3 kore:
- staviti prvu koru, poprskati je smesom ulja i kisele vode, staviti drugu koru, preko nje rasporediti fil, a preko fila staviti trecu koru, prethodno iscepkanu, i ravnomerno postaviti po celoj povrsini.
- zatim savijacu saviti u rolnu, staviti u pleh podmazam uljem i poprskati smesom ulja i kisele vode.
Napomena: na casu od 200ml staviti prst (vodoravno :) ) ulja a ostalo staviti kiselu vodu.

For making pies you can use phyllo dough (store-bought), and you can prepare them at home. If you make roll pies, it is best for one roll (roll pie) to use 3 phyllo dough sheets:
- Put the first phyllo dough sheet, spray with a mixture of oil and sparkling water, put the second sheet, spread filling over it and over a filling, third sheet, previously chopped into small pieces, and evenly place along the whole surface.
- Then fold in the rolls, place in baking pan greased with oil and sprinkle with oil and sparkling water mixture.
Note: in 200ml cup add a finger (horizontally :) ) oil (eyeball it) and rest fill with sparkling water.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.