The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Saturday, April 28, 2012

Sarma od soje (Soy cabbage rolls)


Sastojci: 1 glavica kiselog kupusa, 150g soje u ljuspicama, 500g praziluka, 100g pecurki, ulje, so, biber, nana.

Priprema:
1) Listove sarme pripremiti na uobicajen nacin. Pecurke iseci na listice.
2) Ljuspice soje potopiti u kiselu vodu i ostaviti da nabubre. Ocediti.
3) Praziluk ocistiti i sitno iseckati. Proprziti na ulju, dodati ocedjenu soju, pecurke, so i biber.
4) Listove kupusa puniti ovom masom, uvijati i sloziti u odgovarajucu serpu. Naliti vodom da prekrije sarme i kuvati na sporetu, a zatim lagano zapeci u rerni.


Ingredients: 1 head of sour cabbage, 150g soy flakes, mineral water, 500g leeks, 100g mushrooms, oil, salt, pepper.

Preparation:
1) Prepare cabbage sheets in the usual way. Cut mushrooms in thin slices.
2) Soak soy husks in mineral water and leave to swell. Drain.
3) Clean and finely chop leek. Fry in oil, over medium heat, add drained soybeans, mushrooms, salt and pepper.
4) Fill cabbage leaves with this mixture, roll in and arange in the appropriate pan. Add the water - to cover cabbage rolls and cook on the stove, and then lightly bake in the oven.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.