The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Saturday, April 21, 2012

Kolac od kajsija (Apricot cake)


Sastojci: 300g lisnatog testa, 1 tegla kompota od kajsija, 200g mrvica od testa, malo secera u prahu.

Priprema: 
1) Lisnato testo odmrznite prema uputstvu, listove prepolovite. Ako ste testo uradili sami, isecite ga na trake 8x20cm.
2) Na svaku traku stavite po tri polovice kajsije i pospite mrvicama od testa.
3) Poslazite u pleh koji ste prethodno pokvasili hladnom vodom.
4) Pecite na 225°C oko 20 minuta.
5) Pre serviranja posuti secerom u prahu.

Ingredients: 300g puff pastry, 1 jar of apricot compote, 200g of crumbs dough, a little powdered sugar.

Preparation:
1) Defrost puff pastry according to instructions, cut sheets in half. If you made your own, cut it into strips 8x20cm.
2) At each strip put three apricot halves and sprinkle with dough crumbs.
3) Before placing in a baking pan, wash baking pan with cold water.
4) Bake at 225°C for about 20 minutes.
5) Before serving sprinkle with powdered sugar.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.