The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Friday, August 21, 2015

Kremasti sos za biftek (Creamy steak sauce)

Sastojci: 2 kasike crvenog vinskog sirceta, 150ml pileceg bujona, 1 kasika zelenog bibera, 4 kasike milerama (ili 6 kasika kisele pavlake).

Priprema:
1) Izgnjeciti biber.
2) Staviti sirce u tiganj i pustiti da krcka. Dodati bujon i krckati, na visokoj temperaturi, dok se ne upolovi tecnost.
3) Posoliti po ukusu. Smanjiti na srednju temperaturu, dodati mileram i biber. Kuvati jos par minuta dok se sos malo ne zgusne.

Ide uz junece, govedje, jagnjece i pilece meso, uz tunu i losos.

Ingredients: 2 tablespoons red wine vinegar, 150ml of chicken broth, 1 tablespoon green peppercorn, 4 tbsp heavy cream.

Preparation:
1) Crush peppercorn.
2) Place the vinegar in a pan and let it simmer. Add broth and simmer, at a high temperature, until half in the liquid.
3) Add salt to taste. Reduce to medium heat, add heavy cream and peppercorn. Cook a few more minutes until the sauce thickens slightly.

It goes with beef, beef tenderloin, lamb and chicken, along with tuna and salmon.


No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.