The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Friday, August 21, 2015

Italijanski zeleni sos (Italian green sauce)

Sastojci: manja veza persuna, manja veza vlasca, manja veza mente/nana, 1 kasicica kapra, 2 incuna, 1 cen belog luka, sok od jednog limuna, 3 kasike maslinovog ulja, so.

Priprema:
1) Oprati persun, vlasac i mentu i sitno iseckati. Incune iseckati. Beli luk oljustiti i sitno iseckati.
2) Pomesati sve sastojke. Posoliti po ukusu.

Ide uz meso, ribu, perad.

Ingredients: small bunch parsley, small bunch chives, mall bunch mint, 1 teaspoon capers, 2 anchovies, 1 clove garlic, juice of one lemon, 3 tablespoons olive oil, salt.

Preparation:
1) Wash the parsley, chives and mint and finely chop. Chop anchovies. Peel garlic and finely chop.
2) Mix all ingredients. Add salt to taste.

It goes with meat, fish, poultry.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.