The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Sunday, August 23, 2015

Punjen paradajz (Stuffed tomato)

Sastojci: 18 paradajza, so.

Priprema:
1) Iseci poklopac sa svakog paradajza. Pazljivo izvaditi sredinu. Posoliti i prevnuti da se ocediti. 
2) Tanko iseci donji deo paradajza, da moze da stoji. 
3) Puniti spremljenim nadevima.

Sa kozjim sirom: 120g kozjeg sira, 1 1/2 kasika persuna (sitno seckanog), 1 1/2 kasika bosiljka (sitno seckanog), 1 kasika maslinovog ulja.

Sa tunom i krem sirom: 100g krem sira, 120g tunjevine, sok od jednog limuna, 1 1/2 kasika persuna (sitno seckanog), so.  

Sa kuvanim jajima: 4 tvrdo kuvana jaja, 1 1/2 kasicica kapra (smrvljenog), 2 komada sardina, 5 kasika majoneza. Zumanca i sardine izgnjecite viljuskom, a belanca sitno iseckajte. Sve pomesati i dobro sjediniti.


Sa maslinama i sardinama: 80 crnih maslina, 2 komada sardina, 1 1/2 kasicica kapra (smrvljenog), 70g fete, so, biber, 2 kasike maslinovog ulja. Masline iseckati. Sardine i fetu izgnjeciti viljuskom. Sve pomesati i dobro sjediniti. 

Predlog 1:  mozete napraviti Punjen paradajz 2.

Predlog 2: mozete napraviti Paradajz punjen testeninom.

Ingredients: 18 tomatoes, so.

Preparation:
1) Cut the lid of each tomato. Carefully remove the middle. Add salt and turn upside down to drain.

2) Thinly cut the lower part of the tomato, that can stand.
3) Fill with prepared fillings.

With goat cheese: 120g goat's cheese, 1 1/2 tablespoon parsley (chopped), 1 1/2 tablespoon basil (chopped), 1 tablespoon olive oil.

With tuna and cream cheese: 100g cream cheese, 120g of tuna, juice of one lemon, 1 1/2 tablespoon parsley (chopped), salt.

With boiled eggs: 4 hard-boiled eggs, 1 1/2 teaspoon caper (crushed), 2 pieces of sardines, 5 tbsp mayonnaise. Egg yolks and sardines mash with fork, and egg whites finely chop. Mix all and combine well.


With olives and sardines: 80 black olives, 2 pieces of sardines, 1 1/2 teaspoon caper (crushed), 70g feta cheese, salt, pepper, 2 tablespoons of olive oil. Cut olives. Sardines and feta mash with fork. Mix all and combine well.

Suggestion 1:  you can make Stuffed tomato 2.

Suggestion 2: you can make Tomatoes stuffed with pasta.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.