The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Sunday, July 3, 2016

Spanac sa belim lukom (Spinach with garlic)

Sastojci: 500g mladog spanaca, 4 cena belog luka, 2 kasike maslinovog ulja, nekoliko kapi soka od limuna, morska ili himalajska so.

Priprema:

1. Spanac dobro oprati i otresti vodu. Beli luk oljustiti i sitno iseckati. 
2. U dublju serpu staviti ulje i na srednjoj temperaturi pustiti da se ugreje. Dodati beli luk i proprziti samo 1 minut. 
3. Dodati spanac, posoliti po ukusu i promesati. Staviti poklopac i kuvati 2 minuta.
4. Skinuti poklopac, pojacati na visoku temperaturu i konstatno mesajuci sa varjacom kuvati dok ne spanac ne omeksa.


Ingredients: 500g baby spinach, 4 cloves of garlic, 2 tablespoons of olive oil, a few drops of lemon juice, sea or Himalayan salt.

Preparation:

1. Wash spinach thoroughly and shake off water. Peel garlic and finely chop.
2. In deep pot put oil and on medium heat let it warm up. Add garlic and fry for 1 minute only.
3. Add the spinach, season with salt to taste and stir. Place the lid and cook for 2 minutes.
4. Remove the lid, put on high temperature and constantly stirring with a wooden spoon cook until spinach is tender (wilted).

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.