The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Saturday, October 22, 2016

Kako ispeci beli luk u rerni (How to roast garlic in the oven)

Sastojci: glavice belog luka, maslinovo ulje, alu folija.

Priprema: 

1. Oljustiti i skinuti rep glavice belog luka, ali ostavite ljuske sa cenova.
2. Sa svakog cena belog luka odseci vrh, oko 1 cm.
3. U pleh za mafine (proje) ili obican pleh, staviti glavice belog luka sa isecenom stranom gore. Poprskati sa maslinovim uljem i kasicicom razmazati preko isecenih delova belog luka.
4. Pokriti sa alu folijom i zatvoriti sa svih strana.
5. Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 30-40 minuta ili dok beli luk ne omeksa. Ostaviti da se ohladi.
6. Vrhom noza zaseci svaki cen (izmedju ljuske i cena belog luka), pa prstima istisnuti cenove iz ljuski; ili uz pomoc male viljuske izvaditi cenove. 

Ingredients: garlic bulbs, olive oil, tin foil.

Preparation:

1. Peel and remove the tail head of garlic, but leave the garlic shells.
2. From each clove of garlic cut top, about 1 cm.
3. In baking dish for muffins (corn bread) or plain baking sheet, put heads of garlic with the cut side up. Spray with olive oil and with teaspoon smear over the cut pieces of garlic.
4. Cover with tin föil and close on all sides.
5. Bake in the preheated oven at 200 ° C for 30-40 minutes or until garlic is tender. Allow to cool.

6. with a tip of a knife to cut a little (between shells and garlic cloves) every clove of garlic, and squeeze with fingers from shells; or with the help of small fork remove garlic cloves.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.